Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Vilken skola ska jag söka?

Innan det är dags att ansöka om skolplats rekommenderar vi att du bildar dig en uppfattning om de olika skolorna. I Upplands Väsby kommun finns 13 grundskolor och målet är att alla skolor ska hålla en hög kvalitet.

Jämför olika skolor

Inför ansökan om skolplats rekommenderar vi att du läser på om respektive skola, besöker informationskvällar och öppna hus, ställer frågor och pratar med rektor, personal, föräldrar och elever för att bilda dig en egen uppfattning om vilken skola som passar dig och ditt barn bäst. Vilka faktorer som är viktigast kan bara du och ditt barn avgöra.

Besök utbildningsmässan i Väsby Centrum lördag 11 februari kl. 11.00-14.30

Möt representanter från samtliga grundskolor och passa på att göra din ansökan på plats. Här hittar du mer information om utbildningsmässan.

Väsby jämföraren

Vill du veta mer om skolornas kvalitetsarbete, resultatet från den senaste skolundersökningen och se nyckeltal för skolorna? Då hittar du mer information i verktyget Väsby jämförarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du läsa om alla skolor och jämföra dem med varandra. Här kan du även se vilka skolor som finns i närheten av din bostad.

Kontaktuppgifter till alla grundskolor

Här hittar du kontaktuppgifter och webbadresser till alla grundskolor i Upplands Väsby kommun. Det finns 13 grundskolor varav 8 fristående och 5 kommunala. Fristående skolor har egna kö- och antagningsregler. Kontakta respektive skola för att veta vad som gäller för just den skolan. Oavsett om du söker en kommunal eller fristående skola ska du göra en skolansökan via kommunens e-tjänst.

Sidansvarig: Astrid Täfvander
Senast uppdaterad 06 februari 2017

Väsby Jämföraren

Väsby jämföraren

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster