Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Nya förskolan i Ekebo blir klar i november

Den nya förskolan i Ekebo var planerad att stå klar till september men blir försenad till november. Förseningen påverkar inte placeringen av barnen som kommer att få börja utifrån placeringsdatum.

Förskolan kommer att vara i befintliga lokaler i samma område tills de nya lokalerna är klara. Inflyttning till de nya förskolelokalerna kommer att ske under november. Det har gått ut mejl och utskick via brev till vårdnadshavarna som är placerade eller står i kö för plats i Ekebo.

Förseningen beror dels på att det har hittats förhöjda värden av arsenik i området och att ett gammalt skyddsrum behöver renoveras istället för att rivas, som det var planerat.

Det är inte ovanligt att man hittar spår av föroreningar på platser där gamla byggnader tidigare stått. Saneringen av arseniken har påbörjats i området. Inga barn kommer att placeras i den nya förskolan förrän marken är sanerad och säker. Kommunen har även, genom provtagning, säkrat att den befintliga förskolegården i Ekebo är fri från arsenik.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Väsby Direkt:

Telefon: 08-590 970 00
Mejl: vasbydirekt@upplandsvasby.se

Sidansvarig: Astrid Täfvander
Senast uppdaterad 22 juni 2017

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster