Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Ett år med TekNOMatte på Hasselskolan

På Fritidstid mellan 14.30 och 15.30 har tio elever på Hasselskolan fått möjlighet att utveckla sitt matte och teknikintresse.
Det första arbetet vi gjorde var ett i matematik där vi arbetade med statistik utifrån målade bilder. det ledde till ett Exceldokument där vi kunde göra diagram. Vi har också lärt oss om olika tekniska principer.
Just nu är vi i slutarbetet där de skall användas i olika konstruktioner. Hydraulik är populär och finns med i tre av konstruktionerna. Sprutor som vi fått av skolsyster kopplas med slangar så att de på olika sätt kan styra konstruktioner. Det blir en  kulbana, ett kulspel och en konstruktion som skall färga rinnande vatten.
De två övriga handlar om ett "kom in" system med lysdioder samt en våg för det komposterbara avfallet i klassrummet. Där kommer en hävstång att påverka en lampa som talar om att det är dags att tömma behållaren.
Lödning av dioder
Sidansvarig: Astrid Täfvander
Senast uppdaterad 04 maj 2012

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster