Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Nyheter utbildning och barnomsorg

 • 20 oktober 2017

  Digital kompetens och IT slöjd för skolpersonal


  Så Funkar Det är fortbildningsdagen för lärare, pedagoger och skolledare som arrangeras för sjätte året i rad i Väsby. Årets tema är programmering och digital kompetens.
 • 09 oktober 2017

  Barn på förskola eller fritids?


  Avgiften baseras på din inkomst. Kom ihåg att uppdatera dina inkomstuppgifter och kontaktuppgifter via kommunens e-tjänst.
 • 29 september 2017

  Glädjande resultat slutbetyg årskurs 9


  Upplands Väsby gör en av de största förbättringarna av skolresultaten för årskurs 9 bland kommunerna i Stockholms län. Det visar Skolverkets nationella statistik för 2016/2017.
 • 28 september 2017

  Läslovsskola för årskurs 6-9


  Elever i årskurs 6-9 i erbjuds läslovsskola i svenska eller svenska som andra språk mellan 30 oktober och 1 november.
 • 14 september 2017

  Fler elever och bättre resultat på sommarskolan 2017


  Vid årets sommarskola deltog totalt 124 elever från årskurs sex till nio. 60 procent av eleverna i årskurs 9 blev behöriga i sina respektive ämnen. Det är en stor ökning jämfört med förra året då  20 procent godkändes i något ämne.  
 • 08 augusti 2017

  Ett Lärande Väsby-dagen


  All skolpersonal bjuds in till en kickoff inför skolstarten. Onsdag 16 augusti arrangeras Ett Lärande Väsby-dagen i Messingen.
 • 30 juni 2017

  Ett Lärande Väsbydagen Kick-off


 • 22 juni 2017

  Nya förskolan i Ekebo blir klar i november


  Den nya förskolan i Ekebo var planerad att stå klar till september men blir försenad till november. Förseningen påverkar inte placeringen av barnen som kommer att få börja utifrån placeringsdatum.
 • 16 juni 2017

  Sommarskola 2017


  Sommarskolan äger rum på Runby skola mellan den 19 juni och 7 juli 2017.
 • 12 maj 2017

  Anmäl skolskjuts senast 31 maj


  Elever i årskurs 1-9 kan få skolskjuts med hänsyn till färdvägens längd, trafikförhållanden, funktionshinder hos eleven eller någon annan särskild omständighet. Sista anmälningsdag för skolskjuts är 31 maj.
 • 21 mars 2017

  Två nya förskolor i centrala Väsby


  Inför hösten planeras två nya förskolor i centrala Upplands Väsby. Ekebo förskola drivs av Väsby kommunala förskolor, i nya förskolepaviljonger i Smedbyområdet. Zenit förskola drivs av Må bra förskolor, i anpassade lokaler vägg i vägg med Väsby centrum.
 • 19 mars 2017

  Frågor om förskoleplats?


  Blir först med att veta det senaste! På upplandsvasby.se/forskoleplats hittar du aktuell information och vanliga frågor och svar. Ange din e-postadress för att prenumerera på nyhetsbrevet om förskoleplatser i Upplands Väsby. 
 • 13 mars 2017

  Sommarskola vecka 25-27


  Upplands Väsby kommun erbjuder sommarskola under tre veckor i sommar. Ansökan för elever öppnar i april, men redan nu söker vi lärare!
 • 08 mars 2017

  Ny förskola i Ekebo 


  Till hösten öppnar en ny förskola i Ekebo. Ekeboskolans lokaler ersätts med en ny förskolepaviljong och det innebär en stor ökning av antalet förskoleplatser centralt i Väsby där behovet för närvarande är som störst.
 • 02 mars 2017

  Väsby Makerspace i media


  Idag berättar Dagens Samhälle om Väsby Makerspace under rubriken "Digital verkstad tar elever till framtiden". Alla förskolor och skolor i Väsby har tack vare skolutvecklingsprojektet Ett lärande Väsby möjlighet att nyttja verksamheten (kostnadsfritt) fram till sommaren.
 • 24 februari 2017

  Ansökningsperioden slut


  Skolansökan pågick 3 - 23 februari och nu är ansökningsperioden avslutad. Nu börjar arbetet med att placera elever inför höstterminen 2017.
 • 20 februari 2017

  Extra förskoleplatser


  Behovet av förskoleplatser i Upplands Väsby är stort just nu och kommunen arbetar intensivt för att kunna erbjuda alla barn en plats. Efter extrainsatta möten och gott samarbete med huvudmännen har ytterligare ett femtiotal platser ordnats genom utökad kapacitet på flera förskolor. På längre sikt kommer flera nya förskolor att byggas, både tillfälliga och permanenta.
 • 16 februari 2017

  Vi hjälper dig med skolansökan


  Vill du ha hjälp med skolansökan är du välkommen förbi Väsby Direkt. Torsdag 16 februari och tisdag 21 februari håller vi extra öppet kl. 17.00-19.00 - välkommen förbi! E-tjänsten är öppen 3 - 23 februari och gäller dig med barn som önskar börja förskoleklass eller i åk 6 höstterminen 2017. Här finns all information: upplandsvasby.se/skolansokan
 • 15 februari 2017

  Många besökare på utbildningsmässan


  Den 11 februari var det dags för den åttonde årligen återkommande skolmässan i Väsby centrum. Under mässan kunde besökare bekanta sig med Väsbys alla 15 grundskolor, prata med fältarna och ställa frågor till representanter från utbildningsnämnen och utbildningskontoret. Även representanter från familj- och skolservice och den nya språk och mottagningsenheten fanns på plats.
 • 11 februari 2017

  School application in other languages


  Is your child starting school or grade 6? Apply for a spot in school latest February 23!Information in english, finnish, somali, arabic, sorani and swedish below:
  englishPDF  finnishPDF  somaliPDF  arabicPDF  soraniPDF  swedishPDF

 • 09 februari 2017

  Pris för satsning på skolledare


  Idag får Upplands Väsby kommun en utmärkelse av Sveriges Skolledarförbund för sin satsning på skolledare i de kommunala skolorna.
 • 01 februari 2017

  Ökat behov av förskoleplatser


  Många har flyttat till Väsby och den starka inflyttningen är en av flera anledningar till att behovet av förskoleplatser ökar. Just nu planerar kommunen flera nya förskolor och grundskolor, både på kort och lång sikt.   
 • 26 januari 2017

  Öppet hus på Väsbys grundskolor


  Nu öppnar alla grundskolor i Upplands Väsby sina dörrar för intresserade som vill veta mer om verksamheten. Detta inför att många vårdnadshavare ska söka skolplats för barn som ska börja förskoleklass / åk 6 inför ht 2017.
 • 17 januari 2017

  Snart dags att ansöka om skolplats


  Ansökningsperioden för skolansökan (tidigare skolval) närmar sig. E-tjänsten är öppen 3 - 23 februari och gäller dig med barn som önskar byta skola, börja förskoleklass eller i åk 6 höstterminen 2017. Här finns all information: upplandsvasby.se/skolansokan
 • 11 januari 2017

  Skolansökan 2017 närmar sig


  Ansökningsperioden för skolansökan (tidigare skolval) närmar sig. E-tjänsten är öppen 3 - 23 februari och en utbildningsmässa går av stapeln i Väsby Centrum lördag 11 februari. Här finns all information: upplandsvasby.se/skolansokanlänk till annan webbplats
 • 07 december 2016

  Förskola vann kvalitetsutmärkelse!


  Sundborgs förskola är vinnare av kommunens kvalitetsutmärkelse 2016 som delades ut den 1 december i Messingen, Upplands Väsby.
 • 21 november 2016

  Tobaksfria veckan är här


  Den här veckan är Tobaksfria veckan i Sverige. På flera skolor i Väsby har det anordnas en tävling där det vinnande bidraget nu kan ses på respektive skolas hemsida men även på affischer och pins.
 • 03 november 2016

  Kreativ konferens om digitalt lärande


  I veckan hölls skolkonferensen Så funkar det i Messingen. Totalt var omkring 300 deltagare och föreläsare på plats.
 • 10 maj 2016

  Bollstanässkolan på bronsplats i musiktävling


  Bollstanässkolan var i dag med i musiktävlingen 3-kampen som hölls på Musikaliska i Stockholm. De kämpade tappert och kom på tredje plats.
 • 01 april 2016

  Lika behandling för alla – en självklarhet på Breddenskolan


  Alla skolans elever, från förskoleklass till årskurs 5, har jobbat med likabehandlingsplanen inom ämnena samhällskunskap, bild och svenska.
 • 10 mars 2016

  Smart klämma för bättre sömn blev årets UF-vinnare


  Varje år delar Upplands Väsby Promotion, UVP ut utmärkelsen årets UF-företag till elever som startat ett företag under året och gjort särskilt bra ifrån sig. I år gick priset till tre elever från Väsby Nya Gymnasium som startat företaget SnapNap UF. Priset var förutom äran 3000 kronor.
 • 18 februari 2016

  Förändrat regelverk gällande förskoleplatser


  From den 18 februari 2016 behöver svar inkomma inom fem dagar
 • 09 februari 2016

  Många besökare på skolmässan 2016


  Den 6 februari var det dags för den sjunde årigen återkommande skolmässan i Väsby centrum. En möjlighet för besökare att bekanta sig närmare med samtliga grundskolor i Väsby, och att få reda på mer om skolvalet.

 • 18 januari 2016

  Öppna hus på alla Väsbys grundskolor inför skolvalet


  Nu öppnar alla grundskolor i Upplands Väsby sina dörrar för intresserade som vill veta mer om verksamheten. Detta inför skolvalsperioden som pågår 28 jan till 15 februari.

 • 11 januari 2016

  Dags att söka till gymnasiet!


  För vissa elever är det ett enkelt val, för andra mycket svårare. Från den 20 januari kan du söka gymnasieskola till hösten 2016. På Väsby nya gymnasium startar i höst ett nytt program som heter Hotell- och turism.
 • 07 december 2015

  Förskolor i Väsby serverar barnen 50 procent ekologisk mat


  Regnbågen, Stallet och Eds förskola i Upplands Väsby kommun uppfyller en 50 procentig KRAVcertifiering när det gäller inköp av livsmedel till sina verksamheter.  De tre förskolorna ingår i en så kallad KRAV-kedja och serverar sedanmars 2015 barnen 50 procent ekologisk mat till lunch.
 • 02 december 2015

  Förskolan Harva gård övergår den
  1 februari 2016 i tillfällig kommunal regi


 • 23 november 2015

  Matsalskampen på kommunens skolor i veckan


  Fem skolor i kommunen har anmält sig till Matsalskampen, en tävling där både kommunala och fristående skolor tävlar om att slänga minst mat under en vecka. Skolorna är Bollstanäs, Bredden, Vik, Vittra och Väsby skola.
 • 28 oktober 2015

  Digital lärmiljö i fokus på årets Så funkar det


  Över 250 lärare och skolledare från hela landet deltog på årets ”Så funkar det” i Upplands Väsby kommun. Konferensens syfte är att inspirera lärare att använda digitala verktyg i sin undervisning och arrangerades för fjärde året i rad.
 • 20 oktober 2015

  Information om kommunens åtagande kring evakueringsboende


  När Migrationsverket för några veckor sedan hörde av sig till Sveriges kommuner för att se över möjligheterna till sovplatser för människor på flykt som behöver stanna ett par nätter, har Upplands Väsby kommun meddelat att möjligheter till mottagande finns. Kommunen kan bidra med sovplatser för 50-70 personer vid akut behov. Det handlar om så kallade evakueringsboenden.
 • 12 oktober 2015

  Elever på Väsby skola röstade om årets barnrättshjälte


  Varje år röstar miljontals barn i åldern 10-18 år världen över om vem som ska bli årets barnrättshjälte. För första gången deltog elever i klass 5-9 från Väsby skola i omröstningen.
 • 27 augusti 2015

  Fel i leveranserna av specialkost


 • 08 juli 2015

  Nya taxor inom barnomsorgen och skolbarnomsorgen


  Från den 1 juli 2015 gäller nya taxor inom barnomsorgen och skolbarnomsorgen (fritidshemsverksamheten).
 • 29 juni 2015

  Film om identitet inspirerade på Väsby skolas temadagar


  Väsby skola har under våren arbetat med tema "identitet". Under tre dagar i maj fick skolan besök av filmpedagogen och dokumentärfilmaren Christina Höglund.
 • 27 november 2014

  Elever skapar digital musik på Bollstanäs skola


  Bollstanäs skola har under november besök av mediepedagogen Janne Pettersson, musiker och musiklärare med många års erfarenhet av digitala medier. Eleverna i årskurs 4 och 5 får med hjälp av läsplattor och smart phone-applikationen Garage Band möjligheten att lära sig mer om musik och dess struktur samtidigt som digitala medier blir en del i undervisningen.

 • 17 november 2014

  Fina resultat på nationella proven


  Väsbys elevers i årskurs 3 presterade bättre än genomsnittet för både länet och riket enligt Skolverkets statistik. Framgångarna på nationella proven firades med tårta till alla barn i årskurs 4.

 • 17 november 2014

  Cirkuspedagog besöker Bollstanäs


  Under en tvåveckorsperiod besöker cirkuspedagogen Marcus Bertilsson Bollstanäs skola. Han kommer att träffa alla eleverna ungefär 5 gånger på idrottslektionerna, och där introducera olika former av övningar kopplade till cirkusens värld för att lära eleverna att samarbeta. Bland annat får eleverna prova på att jonglera och bygga mänskliga pyramider.
 • 04 november 2014

  Succé för Så funkar det


  Så funkar det är en fortbildningsdag med fokus på inspiration och kunskap om användandet av tekniska verktyg som pedagogiska hjälpmedel i skolan. Dagen riktade sig mot pedagoger och ledare från hela Sverige. Många föreläsningar och workshops ägde rum och vi hoppas att alla som närvarade fick en massa tips och idéer att ta med sig hem och in i klassrummet.
 • 03 november 2014

  Lyckad lärfestival i Väsby


  För andra året i rad arrangerade Upplands Väsby kommun en lärfestival för lärare och skolledare på de kommunala skolorna. Lärfestivalen är en del i strategin Alla i mål där kollegialt lärande står i centrum.
 • 03 november 2014

  Arbetsgrupper i konkreta samtal


  Den 23 oktober träffades ett trettiotal personer för ett andra dialogmöte med fokus på medskapande. Innehållet byggde vidare på de diskussioner som förts vid det första arbetsgruppsmötet i september och temat var skolan i Upplands Väsby.
 • 23 september 2014

  Världsledande skolexpert i Väsby


  Närmare 250 väsbylärare, alltifrån förskolan till gymnasiet, fick i måndags finbesök av en av världens ledande skolforskare. Dylan Wiliam, professor från Storbritannien, höll en föreläsning i Messingen om så kallad formativ bedömning och kollegialt utbyte.
 • 09 september 2014

  Stort intresse för politisk debatt på Väsby Nya Gymnasium


  Brinnande intresse och många frågor. Det sammanfattar elevernas inställning till den politiska debatt som arrangerades på Väsby Nya Gymnasium inför valet den 14 september. Den 11 september arrangeras dessutom skolval där eleverna får prova på att rösta.
 • 22 augusti 2014

  Nya förstelärare utsedda


  26 stycken förstelärare. Så många pedagoger tog sig igenom nålsögat och ges nu ytterligare chans att arbeta med skolutveckling. Tanken med tjänsterna är också att höja attraktiviteten för läraryrket.
 • 02 juli 2014

  Intensivt miljöarbete genomsyrar vardagen på förskolan Hopprepet!


  Upplands Väsby kommun träffade Ingrid Lindström och Helena Nurminen vid Hopprepet. Förskolan Hopprepet har precis, i år igen, fått sin Grön Flagg-rapport godkänd. Med motiveringen att Hopprepets miljöarbete genomsyrar vardagen, välformulerade utvecklingsområden, roliga aktiviteter och fina bilder. Arbete med klimat och energi är ett knepigt ämne men Hopprepet har gjort detta lättfattligt och inspirerande för barnen.

 • 26 februari 2014

  Väsbys ungdomar fick speed-dejta kommunens politiker


  Rekordmånga ungdomar på demokratiforumet Ung i Väsby tog chansen att speed-dejta kommunens politiker och tjänstemän kring frågor om bland annat skola, sysselsättning och integration. -Det var väldigt roligt att se att så många ungdomar tog chansen att ställa frågor till politikerna.  Det är ett bra tillfälle för oss att direkt träffa kommunens ungdomar och höra vad de tycker är viktigt, säger Maria Fälth, kommunalråd (KD) i Upplands Väsby kommun. För elfte året i rad arrangerade Upplands Väsby kommun Ung i Väsby, ett demokratiforum för elever i årskurs 6-9 där eleverna står i centrum och politikerna lyssnar. I år hade rekordmånga elever anmält sig till forumet, över 180 elever var på plats i Messingen.Ungdomarnas uppgift var att ta fram underlag till kommunens nya översiktsplan.  Det innebar att ungdomarna skulle komma med förslag på hur de vill att Väsby ska se ut och vara i framtiden, med fokus på fritidssysselsättning och skola.Förutom att jobba med översiktsplanen, fick väsbyungdomarna även delta i några workshops med temat påverkan, där speed-dejting var ett av momenten. Under tre minuter fick ungdomarna möjlighet att speed-dejta kommunens politiker och tjänstemän. Det blev korta möten som krävde korta svar från politikerna.En av projektgruppens ungdomar, Nathalie Zaeri Cederquist, som tillsammans med sju andra ungdomar planerat Ung i Väsby, tyckte att speed-dejtingen var särskilt lyckad.-Det var jätteroligt, jag fick nästan hålla i mig för att inte själv delta i diskussionerna mellan politikerna och ungdomarna.  Vi i projektgruppen hade till uppgift att fungera som stöd vid de olika workshopsen. Linda Nordberg, projektledaren för Ung i Väsby, var väldigt nöjd över hur demokratiforumet gått.-Det var verkligen full aktivitet under Ung i Väsby i år! Både under arbetspasset om framtidens Väsby och under speed-dejtingen var ungdomarna både nyfikna och engagerade, säger Linda Nordberg, projektledare för Ung i Väsby. De förslag som togs fram på Ung i Väsby 2014 om framtidens Väsby, kommer att ställas ut för allmänheten 15-23 mars under dialogveckan för kommunens nya översiktsplan.
 • 20 februari 2014

  Reportage från Ung i Väsby 2014


  Ung i Väsby är ett demokratiforum som anordnas årligen i Väsby. I år kom det fler ungdomar är tidigare för att diskutera framtidens Väsby. Se filmen från dagen här.
 • 12 februari 2014

  Gymnasie-elever anordnade Cancergala i Messingen


  Elever vid Väsby Nya Gymnasium anordnade en cancergala i Messingen. Evenemanget bemöttes i positiv anda och eleverna hoppas nu att traditionen förs vidare årligen på VNG. Det är viktigt med dessa typer av galor menar Nathalie Ahrnes, en av eleverna. Även att bemöta ämnet tillsammans och genom det bilda gemenskap.
 • 29 januari 2014

  Reportage från skolmässan 2014


  Den 25 januari anordnades skolmässan 2014 i Väsby centrum. Här  fick föräldrar med sina barn möjligheten att träffa representanter från de 15 närvarande skolverksamheterna för att få hjälp och information kring det stundande skolvalet som inleddes 16 januari i år. Läs mer här om skolvalet.
  Se det reportage som spelades in i samband dagen här nedan!
 • 14 november 2013

  Högre än rikssnittet för Väsbys årskurs 3


  Nationella proven för grundskolans årskurs 3 publicerades via Skolverket i november. Totala resultaten för Väsbys skolor, kommunala och fristående sammanslagna, ligger Väsby högre än riksnittet. Proven genomförs i matematik, svenska och svenska som andraspråk.
 • 01 november 2013

  Stort intresse för teknik i undervisningen bland lärare


  Drygt 120 lärare besökte fortbildningsdagen för lärare på Messingen i Upplands Väsby kommun där syftet är att inspirera och informera om IT i klassrummen.
  - Det här är ett perfekt sätt att få inspiration och kunskap om digitala verktyg i sin undervisning, säger Nina Ekblom, från Björkebyskolan i Järfälla, en av de lärare som deltog i konferensen.
 • 29 oktober 2013

  Daniel Gomejzon vann Guldäpplet 2013


  Daniel Gomejzon, lärare i idrott och hälsa på Väsby Nya Gymnasium vann Guldäpplet.
 • 25 oktober 2013

  Bollstanäs skola är invigd


  Den 14 juni 2011, exakt 80 år efter den första skolavslutningen togs det första spadtaget för nya Bollstanäs skola. Mycket har hänt sedan dess. I torsdags, 24 oktober, hölls den officiella invigningen av skolan, där ett femtiotal gäster deltog.
 • 20 september 2013

  Sverigefinska skolan firar 20 år!


  Sverigefinska - första fristående skolan i Väsby
 • 12 augusti 2013

  Ny tillförordnad rektor på Väsby Nya Gymnasium


  Ann Wallén är ny tillförordnad rektor för Väsby Nya Gymnasium. Ann har mycket lång erfarenhet av skolutveckling och är en drivande skolledare.
 • 17 juni 2013

  Väsbyelev bäst i Sverige


  The Big Challenge Competition hålls varje år i olika europeiska länder. I år var det första gången tävlingen hölls också i Sverige. Tävlingen vänder sig till elever mellan 10 och 16 år. Det är för årskurs 5, 6, 7, 8 och 9 som läser engelska.
 • 10 juni 2013

  Nio förstelärare utsedda


  Lagom till höstterminens start införs nya former av tjänster för lärare. En av dessa tjänster kallas för förstelärare. I Upplands Väsby har nio förstelärare utsetts.
 • 06 juni 2013

  Frestaskolan - Sverigebäst i schack


  I helgen gick finalen i den nationella tävlingen Schackfyran av stapeln. Segrade gjorde Frestaskolans Montessoriklass, årskurs 4.
 • 25 april 2013

  Väsby skolas musikklass 9M utmärkte sig i Budapest


  Under den internationella körtävlingen i Budapest i år slutade kören från Upplands Väsby som trea i kategorin jazz, pop och gospel. Dessutom fick musikklassen pris för bästa artisteri och bästa dirigent. - Vi är alla väldigt glada och stolta, berättar Yvonne Palm Lebel, körledare och musiklärare för Upplands Väsby Musikklasser.
 • 19 april 2013

  Departement på besök i Väsby


  Utbildnings- och finansdepartementen besökte under onsdagen Upplands Väsby för att få inblick hur olika beslut används praktiskt ute verksamheterna. Vuxenutbildningen var i särskilt fokus vid besöket. Syfte med besöket var att få mer kunskap om hur vuxenutbildningen är organiserad och hur den bedrivs.
 • 15 april 2013
 • 15 april 2013

  Barnens invigning av Bollstanäs skola


  Den 14 juni 2012, exakt 80 år efter den första skolavslutningen togs det första spadtaget för nya Bollstanäs skola. Mycket har hänt sedan dess och i mars i år togs de nya lokalerna i bruk av elever och pedagoger. Och det är en speciell skola de får gå i, där lokalerna anpassats efter den pedagogiska verksamheten och inte tvärtom. Lilla invigningsdagen på torsdagen bjöd på såväl rektor Håkan Lönnqvist inspirerande tal som trollkonster och sånguppvisning av elever.
 • 02 april 2013

  Väsby startar upp en ny e-tjänst för barnomsorgen


  Väsby startar upp en ny e-tjänst för barnomsorgen. Tjänsten ökar upp servicen för föräldrarna och är tillgänglig alla dagar i veckan dygnet runt. Alla ärenden som rör barnomsorg kan utföras via tjänsten.
 • 20 mars 2013

  Sagostund för de allra minsta


  På Upplands Väsby bibliotek var det sagostund för de allra minsta i onsdags. Det var barn i åldern tre till fyra år från Bryggans förskola som lyssnade andäktigt när bibliotekarieassistent Carina Hultgren läste ur "Grodan och främlingen" av Max Velthuijs.
 • 14 mars 2013

  Finskt besök på Väsby Nya Gymnasium


  En delegation på 22 skolledare och lärare från Esbo i Finland besökte i tisdags Väsby Nya Gymnasium. Entusiasmen över skolans arbete med värderingar och IT var stor. "Det som särskilt intresserade mig var skolans arbete med IT genom att utgå från elevernas verklighet och intressen", berättar Leila Karenius, fysik- och matematiklärare med särskilt ansvar för IT-frågor.   
 • 04 mars 2013

  Väsby Nya Gymnasium har Sveriges mest innovativa rektor


  Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, den nya kommunala gymnasieskolan i Upplands Väsby, har utsetts till Sveriges mest innovativa skolledare. Birgitta har drivit skolan i drygt 18 månader från det att skolan flyttade in i Messingenhuset vid Väsby station.
 • 12 februari 2013

  Justering av avgift för musikskolan


  På måndagens kommunfullmäktige beslutades om en höjning av musikskolans avgift.
 • 29 januari 2013

  Matematik på Runby gav ministerbesök


  Sedan i höstas ingår Runby skola som en av 38 skolor i landet i en särskild satsning på matematik. Satsningen heter Matematiklyftet och initiativtagare är Skolverket. När utbildningsminister Jan Björklund (FP) ville besöka en skola som deltar i Matematiklyftet var det Runby skola som stod värd.
 • 29 januari 2013

  Skolmässa viktig enligt Väsbybor


  Kommunens alla 14 grundskolor samlades alla under ett och samma tak i helgen då skolmässan i Väsby centrum arrangerades för fjärde året i rad. Syftet med mässan är att informera Väsbyborna om kommunens olika skolor och deras profiler inför skolvalet som håller på under perioden 17 januari till 4 februari, då föräldrar ska välja skolor till sina barn.
 • 28 januari 2013

  Dags för skolval för förskoleklass och årskurs sex


  Nu är det dags för alla elever som ska börja i förskoleklass eller årskurs sex ska göra skolval.
 • 06 december 2012

  Julkort från barn skickas till företag i kommunen


  För tredje året i rad har elever från en mellanstadieskola i Upplands Väsby ritat julkort som ska skickas ut till företag i kommunen. I år är det klass 3 från Odenslundaskolan som ritat teckningar med alltifrån flygande jultomtar till glittrande granar.
  — Jag trodde att min teckning hade för mycket fantasi, men den gick ju långt, säger Anton Nybling som fick andra priset tillsammans med Jonathan Lundqvist.
 • 03 december 2012

  Fiolspelande för alla på skolschemat


  Elever på Smedbyskolan i Upplands Väsby kommun har sedan några år haft fiolspelande på skolschemat. Det gäller alla barn på skolan och det ingår alltså i undervisningen att alla elever ska lära sig att spela ett instrument. Musikundervisningen är ett samarbete mellan Smedbyskolan och Upplands Väsby Musikskola.
 • 29 november 2012

  Elever ordnar modevisning för välgörenhet nu på lördag


  Tre elever från Väsby Nya Gymnasium ordnar en modevisning, Aid Fashion, för att samla in pengar till välgörenhet. Pengarna ska gå till en vattenpump som kommer att placeras i den mest behövande byn i världen.
  -Det vore fantastiskt om vi kunde bidra med det, säger Stefani Latinovic, en av eleverna bakom modevisningen.
 • 21 november 2012

  "Väsby sätts på den internationella utbildningsarenan!"


  Skolledare från Singapore besökte på onsdagen Väsby Nya gymnasium för att ta del av skolans pedagogik och för att dela med sig av sina egna erfarenheter inom utbildningsområdet.
  -Vi är jättestolta över besöket och vi hoppas att det kan leda till ett fortsatt samarbete, säger Birgitta Trolin, rektor på Väsby nya gymnasium.
 • 08 november 2012

  30 lärare i kommunen ska certifieras


  Upplands Väsby kommun satsar på att förbättra utbildningen i kommunen och har därför köpt in tjänster från Stiftelsen svensk skola som innebär att 30 lärare i kommunen ska certifieras.
  - Jag har lärt mig en hel del under den här processen, säger Erik Mårtensson från Väsbyskolan, som var den första läraren i kommunen att certifieras.
 • 30 oktober 2012

  Sandbergska skolan i Kina


  Sandbergska i utbytesprojekt med skola i Kina
 • 24 oktober 2012

  Ministerbesök på Väsby Nya Gymnasium


  Det blev en intensiv förmiddag för EU-och demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) som besökte Väsby Nya Gymnasium på FN-dagen den 24 oktober. Besöket var ett resultat av samarbete mellan Väsby Nya Gymnasium och Folkpartiet i Upplands Väsby.
 • 22 oktober 2012

  EU-minister Birgitta Ohlsson besöker Väsby nya gymnasium den 24 oktober


  Den 24 oktober på FN-dagen har Folkpartiet liberalerna i Upplands Väsby bjudit in EU-minister Birgitta Ohlsson till Väsby nya gymnasium. Syftet är att prata om mänskliga rättigheter och eleverna får under dagen chansen att fråga ut EU-ministern om ämnet.
 • 12 oktober 2012

  Väsbyskolans musikklasser bidrog till skolgång för barn i södra Afrika


  Genom sitt uppträdande i en fullsatt kyrka i Stockholm förra veckan bidrog elever från musikklassen på Väsbyskolan i Upplands Väsby till att fattiga barn i Sydafrika kan gå i skolan, åtminstone en termin.
  - Det var roligt att sjunga för ett viktigt syfte, säger en av musikskolans elever Emma Graufelds som var med på konserten.
  Den 22:a oktober uppträder de för kronprinsessan Viktoria på Musikaliska, Stockholms äldsta konserthus.
 • 10 oktober 2012

  Populär vandring i naturen för Breddenskolans elever


  En långpromenad, tipsrunda och korvgrillning med lek som avslutning. Varje år gör Breddenskolans elever en så kallad vandring tillsammans med lärare och föräldrar för att komma ut i naturen. Vandringen är populär bland barnen där högtiden är grillningen och leken på slutet.
 • 24 september 2012

  Hasselskolans nya fritidshem öppnar!


  På måndag öppnar Hasselskolan det nya fritidshemmet. Utanpå är det i samma  skolhus som tidigare. Men inne kommer det att vara stora förändringar!
 • 24 september 2012

  Nominera konstverk till utställningen Den dolda konsten


  Strax efter nyår 2013 visas valda delar av kommunens konstsamling i Väsby Konsthall.
 • 05 september 2012

  Arkitektstudenter från Konstfack besökte Väsby Nya Gymnasium


  Ett 60-tal arkitektstudenter från Konstfack i Stockholm besökte idag Väsby Nya Gymnasium för ett studiebesök på en skola som enligt Åsa Conradsson, lektor i inredning och arkitektur vid Konstfack, är en förebild inom sitt område.
 • 31 augusti 2012

  Unikt föräldragruppsprogram i Upplands Väsby


  Under 2012 till 2014 ska upplands Väsby kommun delta i ett nytt föräldragruppsprogram som syftar till att främja relationen mellan föräldrar och barn. ABC-studien som programmet kallas, är ett samarbete med Karolinska Institutet, Alla barn i centrum, STAD, Stockholm förebygger alkohol och narkotikaproblem samt åtta samverkande kommuner/stadsdelar i stockholms län.
 • 22 augusti 2012

  Skolstart och taklagsfest på Bollstanäs skola


  Onsdagen den 22 augusti var startskottet för höstterminen på kommunens grundskolor. För eleverna på Bollstanäs skola var det inte bara skolstart. Det var även taklagsfest. Bygget av den nya skolan pågår för fullt och planerad inflyttning i lokalerna väntas ske under våren 2013.
 • 20 juni 2012

  Väsbylärare nominerad till Guldäpplet


  Katrin Josefsson, lärare på Breddenskolan, har nominerats till utmärkelsen Guldäpplet för sitt arbete med IT i skolan. Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut av bland andra Sveriges kommuner och landsting, Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund.
 • 14 juni 2012

  Ekologiskt bak vinnare i Unga Företagare


  Varje år delar Upplands Väsby Promotion, UVP ut utmärkelsen Bästa Unga Företagare till elever som startat ett företag under året och gjort särskilt bra ifrån sig.
  I år gick priset till fem elever från Väsby Nya Gymnasium som startat företaget Delicious Bakery UF, med inriktning på ekologiska bakverk och för det belönades de med 5000 kronor.
 • 13 juni 2012

  Första studenterna från Väsby Nya Gymnasium!


  Pionjärer och föregångare. Så beskrev rektor Birgitta Trolin den första kullen elever som tog studenten från den helt nya skolan Väsby Nya Gymnasium.
 • 12 juni 2012

  Från IG till MVG - belönas med stipendium


  Från skoltrött och omotiverad i första ring till att gå ut gymnasiet med högsta betyg i alla ekonomiska ämnen. Den resan gjorde Vanessa Valderrama som går 3-årig samhällsekonomisk linje på Väsby Nya Gymnasium och för det belönas hon med ett stipendium på 5000 kr av skolan.
 • 07 juni 2012

  Hasselskolan är bästa skolan


  Fazer som har hand om skolmaten i Upplands Väsby har låtit alla sina kunder, dvs. eleverna svara på frågor om hur skolmaten på den egna skolan fungerar.
 • 22 maj 2012

  Satsning på kommunikationsteknik i skolorna


  Inom Magnetica pågår en stor satsning på IKT, informations- och kommunikationsteknik, i förskolorna och skolorna.
 • 04 maj 2012

  Ett år med TekNOMatte på Hasselskolan


  På Fritidstid mellan 14.30 och 15.30 har tio elever på Hasselskolan fått möjlighet att utveckla sitt matte och teknikintresse.
 • 03 maj 2012

  Många besökte Öppet Hus på Väsby Nya Gymnasium


  Många blivande elever tog tillfället i akt och besökte Öppet Hus på Väsby Nya Gymnasium. På plats kunde de blivande eleverna ställa frågor till engagerade elever och lärare och lyssna till presentationer av gymnasieskolans innehåll och vision. Fram till den 15 maj kan du som går i årskurs nio göra ditt val till gymnasiet.
 • 28 mars 2012

  Kreativa barn om Väsby


  Väsby Centrum fyller 40 år och firar detta mellan 28 och 31 mars. Som inledning på firandet har barn från kommunen och närliggande kommuner ritat och målat vad Väsby Centrum betyder och symboliserar för dem.
 • 23 mars 2012

  Stor efterfrågan av teknik i undervisningen bland landets lärare


  Nästan 300 förväntansfulla lärare och skolledare från hela landet samlades igår på Väsby Nya Gymnasium för att ta del av seminariet Teknik i skolan som anordnades av it-företaget Learn it 24 i samarbete med Upplands Väsby kommun.
 • 07 mars 2012

  Ny matsal på Bollstanäs skola


  Sedan i somras pågår ombyggnation på Bollstanäs skola. Lokalerna ska byggas om och få en mer modern anpassning till undervisningen. Första delen av ombyggnationen, som sker etappvis, är nu färdig och eleverna kan äta lunch i den nya, fina matsalen.
 • 07 februari 2012

  Skidresa på sportlovet?


  Är du sugen på en fartfylld dag i skidbackarna med alla dina skolkamrater? Tisdagen den 28 februari ordnar kommunens fritidsgårdar en skidresa till Romme Alpin för alla ungdomar i Väsby.
 • 07 februari 2012

  Majoriteten valde skola via webben


  Valet av förskoleklass samt årskurs sex är nu avslutad
 • 01 februari 2012

  200 lärare utvecklades hos Microsoft


  I maj 2011 startade ett unikt samarbete mellan Upplands Väsby kommun och Microsoft. Målet med projektet är att Upplands Väsby kommun ska vara ett föredöme för innovativt lärande. Bland annat kommer kommunens grundskoleelever att lära sig ett nytt program, Kodu, som stimulerar logiskt tänkande och därmed utvecklar barns inlärning av exempelvis matematik.
 • 30 januari 2012

  Tillfällig lösning för Råbäckens barn


  Helgens brand på Råbäckens förskola har inneburit att de 70 äldsta barnen tillfälligt håller till i Grimstagården. Av de yngre barnen finns 20 barn på Gläntans förskola och 20 på Bollens förskola. Detta är tillfälliga lösningar i väntan en mer varaktig lokal. Barnens vårdnadshavare hålls löpande informerade om utvecklingen.
 • 24 januari 2012

  Många besökte skolmässan


  Inför skolvalet arrangeras årligen skolmässan i Väsby Centrum. Där ges föräldrar och barn möjlighet att få träffa de kommunala och fristående grundskolorna i Upplands Väsby.
 • 17 januari 2012

  Gott resultat i Vi i femman-uttagning


  1963 sändes Vi i femman för första gången. Det var då ett radioprogram som 1970 kom att flytta över till Sveriges Television. Denna vecka börjar kvartsfinalerna där åtta skolor från varje P4-område möts i en radiosänd utslagstävling. Tyvärr finns ingen skola från Upplands Väsby med i årets kvartsfinaler. Men det var inte långt ifrån att klass 5B på Breddenskolan fått delta.
 • 16 januari 2012

  Öppet hus på Väsby Nya Gymnasium lockade många


  Intresset var mycket stort när Väsby Nya Gymnasium hade öppet hus i lördags. Många intresserade elever och föräldrar från flera kommuner kom på besök för att se vad skolan har att erbjuda.
 • 13 oktober 2011

  Förskolorna Borgen och Bryggan är KRAV-certifierade


  Förskolorna Borgen och Bryggan är de första KRAV-certifierade förskolorna i Upplands Väsby kommun. Ett nära samarbete mellan förskolornas föräldraråd/matgrupp, kokerskor och ledning har lett till certifieringen.
 • 12 september 2011

  Ny lokalersättningsmodell för grundskolor


  Från 1 januari 2012 får grundskolor lokalersättning per elev.
 • 10 augusti 2011

  Dags för lärare att söka stipendier!


  Nu kan lärare på kommunala och fristående grundskolor söka stipendier för pedagogisk utveckling.
 • 14 juni 2011

  Nu startar resan mot nya Bollstanäs


  Idag möttes det gamla och det nya när första spadtaget för bygget av nya Bollstanäs skola togs. 80 år efter att gamla Bollstanäs skola uppfördes är det nu dags att förnya och anlägga en modern skola som skapar nya möjligheter för lärare och elever.
 • 18 maj 2011

  Skolorna i Upplands Väsby tar hjälp av Microsoft för att bli bäst


  Upplands Väsby kommun satsar ytterligare på utbildning i framkant och startar ett unikt samarbete med Microsoft som ger elever både på gymnasiet och grundskolan nya möjligheter. Kommunen vill inom tre år vara ett föredöme för innovativt lärande både globalt och lokalt.
 • 13 maj 2011

  Grimstaskolan i manifestation mot våld


 • 12 maj 2011

  Fritidshemmens dag firades


  En fantastiskt vacker dag i Bollstanäs när fritidshemmens dag firades. Dagen är ett återkommande evenemang och detta år handlade det om samarbete.
  Ann Katrin Widén och Helen Österström, barnskötare på Bofinkens fritidshem berättar att alla på Bollstanäs skolas fritidshem på detta sätt vill inspirera barn, syskon och föräldrar till samarbete genom olika övningar.
 • 26 april 2011

  Elev knivskuren i Grimstaskolan


  Första dagen efter påsklovet strax före 11.00 knivskars en elev i Grimstaskolan i Upplands Väsby. Eleven fördes omedelbart till sjukhus och mår efter omständigheterna bra. Skolans kristeam sattes omedelbart in och och bearbetning av det inträffade pågår.
 • 24 mars 2011

  Årets musikstipendium har delats ut


  Årets musikskolestipendium, Lazslo Janiks stipendiefond, delades ut under festliga former vid musikskolans kammarmusikkonsert i Fresta kyrka den 17 mars.
 • 20 januari 2011

  Vikskolan utökar verksamheten


  Magnetica Education AB har fått tillstånd att utöka verksamheten vid Vikskolan.
 • 17 januari 2011

  Öppet hus lockade många


  Den 15:e januari hade Väsby Nya Gymnasium öppet hus. Intresset för den nya skolan var mycket stort och många intresserade elever från flera kommuner och föräldrar kom på besök under lördagen.

Sidansvarig: Astrid Täfvander
Senast uppdaterad 18 oktober 2017

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster