Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Anmälan, uppsägning och byte

Här hittar du information och skickar in anmälning, uppsägning och byter kurs i Kulturskolan. E-tjänsten finns även i vänsterspalten.

Anmälan

Du kan när som helst under terminen ansöka till kulturskolan. Sista ansökningsdag inför hösten är 15 maj.

Antagning

Den största intagningen sker inför höstterminen och görs i mitten av juni, då kommer besked om plats eller köplats hem i brevlådan. Övrig intagning sker kontinuerligt under läsåret då platser uppstår.

Köplats

Eftersom vi ofta har fler sökande än platser, är vi tvungna att tillämpa kösystem när alla platser är fyllda. Därför är det bra att göra flera val, i prioritetsordning. Antagen elev kontaktas av sin blivande lärare, så snart en ledig plats finns.

Du fortsätter automatiskt

Antagen elev behåller sin plats tills uppsägning sker av vårdnadshavare. Ingen nyanmälan behövs mellan årskurserna.

OBS! Detta gäller även Teater- och Konstkurser.

Uppsägning av plats

Uppsägning ska göras före den 15/12 för att gälla vårterminen och före den 15/5 för att gälla nästkommande hösttermin. Om ditt barn vill sluta mitt i en termin sker ingen återbetalning av avgift.

Byte av instrument eller kurs

Om ditt barn vill byta kurs i kulturskolan sker bytet så fort det finns plats i det nya ämnet, vanligtvis vid terminsskiften. Du kan välja att gå kvar tills det finns plats i den nya kursen, eller sluta direkt och börja när plats finns.


Två musikämnen samtidigt?

I mån av plats kan elever gå två musikämnen. Vi har ett uppdrag att möjliggöra för så många elever som möjligt att ta del av kulturskolan, därför kommer de som inte redan spelar/sjunger i kulturskolan att prioriteras före dem som vill börja på ett andra ämne, när vi placerar nya elever. Kötiden varierar mellan ämnena.

Skicka in din anmälan som vanligt så kommer vi notera att ansökan gäller ett andra instrument/sång!

Övrig praktisk info

Info om att gå i Musikskolan finner du under Ämnen och kurser och Praktisk information, avgifter i vänsterspalten. 

Sidansvarig: Rose-Marie Johansson
Senast uppdaterad 03 oktober 2017

Kontaktinformation

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster