Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Gitarr, elgitarr, elbas

Gemensamt för dessa tre instrument är att de har strängar som ger ljud, genom att man spelar med fingrar eller plektrum. Gitarrer och basar finns i många olika varianter beroende på vilken musikstil de används i.

Kan du inte se filmen? Då behöver din dator en plugin från Silverlightlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att spela stränginstrument i kulturskolan

Gitarr- och elgitarrundervisningen bedrivs enskilt eller i grupp, baselever har i huvudsak enskild lektion. Möjlighet finns också att delta i ensembler.

Du lär dig att spela melodier med fingrarna, ackord för att sjunga till och kompa i ett band m.m. Vi läser både noter och spelar "på gehör" och improviserar. Vi spelar olika stilar; pop, rock, klassisk mm beroende på instrument och intresse. Du använder en spelbok med CD-skiva för att öva med hemma.

Gitarrelever spelar på en nylonsträngad s.k. klassisk gitarr. Gitarrelever har möjlighet att spela tillsammans i gitarrensembler.

Elgitarr och elbas används mycket ofta i pop-, rock-, jazzsammanhang, och går du på elgitarr eller bas i musikskolan har du möjlighet att spela i någon av våra ensembler tillsammans med trummor, bas, elgitarr, piano/keyboard och sång för att lära dig din roll i bandet.

Kulturskolan har ingen uthyrning av gitarrer, elbasar eller förstärkare.

Läs och lyssna här:

Lärare

Timo Berg - Gitarr
Mikael Selander - Gitarr och elgitarr
Ingemar Dahl - Gitarr och elgitarr
Erik Berggren - Gitarr, elgitarr, elbas
Martin Blomberg - Gitarr

Tid och plats i överenskommelse med din lärare.

Lärare i gitarr, elgitarr, elbas

Ingemar Dahl, Timo Berg, Mikael Selander, Erik Berggren

Sidansvarig: Rose-Marie Johansson
Senast uppdaterad 21 april 2017

Kontaktinformation

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster