Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Grundskola

I Upplands Väsby finns fem kommunala grundskolor och åtta fristående skolor.

Ny skolportal från och med läsår 2017/2018

Skolportalen har lagts ned av ViaEcole, företaget som utvecklat och driftat den. Väsby kommun har därför beslutat att gå över till SchoolSoft från och med läsår 2017/2018. Information om hur man loggar in på SchoolSoft och inloggningsuppgifter kommer att skickas ut omkring skolstarten.

Det går fortfarande att logga in på Skolportalen, men i princip bara för att läsa den information som skolan lägger ut på startsidan. När SchoolSoft är i drift, kommer Skolportalen att stängas ned helt och hållet. /Mvh Jonas Öberg

Ansökan om skolplats till förskoleklass och skolår 6

Som förälder ska du ansöka vilken skola du vill att ditt barn ska gå i. Ansökan görs i första hand det år då ditt barn fyller sex år och ska börja förskoleklass, samt när barnet går i skolår 5 och ska börja skolår 6 som idag går i en F-5 skola. Om du flyttar till Upplands Väsby under året måste du kontakta den skola du vill ansöka.

Mer information om ansökan om skolplats 2017öppnas i nytt fönster

Turordning vid intag

Föräldrars önskemål ska tillmötesgås så långt det är möjligt.

Kommunala skolor
Om fler elever sökt till skolan än det finns platser tas hänsyn till elevens närhet till skolan.

Fristående skolor  
De fristående skolorna har egna regler för turordning vid intag. De flesta använder anmälningsdatum och syskonförtur som grund för intagning. Läs mer om de olika skolorna och regler på deras webbplatser.

Fritidshem på skolan

Fritidshem för de som önskar skolbarnomsorg erbjuds på skolan.

Klicka här för ansökan om skolbarnomsorg.

Sidansvarig: Astrid Täfvander
Senast uppdaterad 30 juli 2017

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster