Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

En viking välkomnar till Väsby!

För tredje året i rad finns en höstaty som välkomnar resenärer längs E4:an till Väsby. I år är det en viking som byggts av höet som slåttrats i närheten.

Under veckan har det bedrivits slåtterarbete vid vägrenar, Stora Wäsby barockpark och vid ett flertal fornlämningsområden. Med hjälp av höet har en skulptur som föreställer en viking byggts. Vikingen står vid E4:an södergående och är flera meter hög. Det är tredje året i rad som en höskulptur byggs. 2015 var det tre långhornade kor och 2016 var det en slåttergubbe och gumma som vinkade.

Projekt ”Livslinjen” kallas slåtterarbetet. Syftet är att stärka den biologiska mångfalden i norrort och att på sikt skapa sammanhängande spridningskorridorer/slåtterängar för fjärilar, bin och humlor, från Ulriksdals slott i söder till Arlanda flygplats i norr!


Höskulpturen Viking
Sidansvarig: Maria Röstberg
Senast uppdaterad 21 juli 2017

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster