Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Väsby botaniska trädpark

I kvarteret Hasselskogen utvecklas just nu ett så kallat ”arboretum”, en botanisk trädpark.

Hasselskogen är ett unikt kvarter natur som bevaras och vårdas av kommunen och dess innevånare för att ge möjlighet för människor att njuta av trädens och skogens läkande kraft, en sinnenas stig. Alla Sveriges vanligaste lövträd förekommer i skogen och den är därmed också ett klassrum för alla som vill lära sig mer om träden. Välkommen hit du också!

För att underlätta och tillgängliggöra kunskap om träden finns skyltar vid ett antal träd, en skylt per art. Så småningom kommer en karta att göras så du kan hitta alla skyltar och därmed alla trädsorter som finns här. Illustrationerna på skyltarna är gjorda av den kände illustratören Bo Mossberg som bland annat har illustrerat Svenska floran och som också är Väsbybo sedan många år.

För er som inte hittar alla skyltarna eller av andra skäl inte kan komma ut i skogen har vi samlat alla skyltarna här som PDF-filer. Under hösten 2017 kommer trädsamlingen att kompletteras.

Träd i Väsby botaniska trädpark
AskPDF
AspPDF
AvenbokPDF
BergekPDF
BokPDF
BrakvedPDF
Europeisk lärkPDF  (Finns ännu ej i Hasselskogen).
FläderPDF
FågelbärPDF
GetapelPDF
GlasbjörkPDF
GranPDF
GråalPDF
HasselPDF
HäggPDF
IdegranPDF
JolsterPDF
KlibbalPDF
KnäckepilPDF
LundalmPDF
LönnPDF
OxelPDF
RönnPDF
Sibirisk lärkPDF  (Finns ännu ej i Hasselskogen).
SkogsalmPDF
SkogsekPDF
SkogslindPDF
SälgPDF
TallPDF
TrubbhagtornPDF
VildapelPDF
VårtbjörkPDF

Sidansvarig: Henrik de Joussineau de Tourdonnet
Senast uppdaterad 21 augusti 2017

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster