Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Ta hand om naturen

Upplands Väsbys natur, park och vatten är till för alla och det är därför viktigt att vi alla hjälps åt att ta hand om dem.

Allemansrätten

Genom allemansrätten har alla en unik möjlighet till att fritt få ströva i naturen inom kommunen. Det är därför viktigt att känna till vilket ansvar alla har mot natur och djurliv och att visa hänsyn mot markägare och andra besökare. På naturvårdsverkets hemsida kan du läsa mer om hur du vistas i naturen utan att störa eller förstöra.

Hundar i naturen

För att skydda vilda däggdjur och fåglar är det viktigt att känna till vilka krav som gäller för hundar i naturen. På naturvårdsverkets hemsida kan du läsa mer om kraven på hundägare.

Motortrafik i naturen

Körning med motordrivet fordon i terräng kan innebära skador och strörningar på främst växt- och djurlivet, friluftslivet och de areella näringarna. Därför är grundregeln att all terrängkörning är förbjudet. På naturvårdsverkets hemsida kan du läsa mer om motortrafik i naturen.

Trädgårdsavfall

Trädgårdsavfall får komposteras på din egen mark. Kvistar, löv och gräs kan även lämnas utan kostnad på Sörabs återvinningscentraler. Öppettider finns på Sörabs hemsida.

Du som bor i småhus kan, mot särskild avgift, få ditt trädgårdsavfall hämtat. Trädgårdsavfallet ska ligga i papperssäckar eller vara buntat. För mer information eller beställning av hämtning kontakta Väsby Direkt.

Sidansvarig: Henrik de Joussineau de Tourdonnet
Senast uppdaterad 26 augusti 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster