Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Upplands Väsby deltar i Earth Hour City Challenge

För andra året i rad deltar kommunen i Världsnaturfonden WWFs Earth Hour City Challenge (EHCC), vilket är en global klimatutmaning för städer som vill gå i täten och vara en förebild i klimatarbetet.

Earth Hour City Challenge startade 2010 och i den senaste omgången deltog 166 städer från 17 länder. Städer har en avgörande roll i arbetet med att minska växthusgasutsläppen, dels för att mer än hälften av jordens befolkning bor i städer och dels för att städernas utveckling kommer att påverka människors levnadsvanor. Många städer har dessutom tuffare klimatmål än vad som finns på nationell nivå varav Upplands Väsby kommun är en av dessa.

Genom deltagandet i EHCC rapporterar Upplands Väsby kommun in klimatmål, växthusgasutsläpp och åtgärder för att minska klimatpåverkan på en internationell plattform. Genom rapporteringen delar alla städer med sig av sitt lokala klimatarbete på ett transparent sätt. Materialet granskas av en utomstående jury tillsammans med WWF och en vinnare i varje land utses. Alla de nationella vinnarna tävlar sedan mot varandra och kan få titeln Global Earth Hour Capital.

I den svenska delen av tävlingen är det 16 stycken kommuner som deltar i år. Finalister och vinnare presenteras under våren 2016.

Sidansvarig: Andrea Rishaug
Senast uppdaterad 09 februari 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster