Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Bredband, IT och bredbandsutbyggnad

I Upplands Väsby kommun har över 90 % av alla hushåll och mer än 80 % av arbetsplatserna en bredbandshastighet på minst 100 Mbit/s.

Källa:Statistik från Post- och telestyrelsen år 2015

Tillgång till öppet och neutralt fibernät


Ambitionen är att alla villa/fastighetsägare ska ha tillgång till ett öppet och neutralt fibernät som marknadens alla tjänsteleverantörer kan erbjuda tjänster i.
Upplands Väsby kommuns roll i arbetet är att underlätta och stötta etableringen av bredbandsleverantörer i kommunen genom upplåtelse av mark, samordning av grävning samt upplåtelse av lokaler för teknisk utrustning.

I kommunen finns ett  fiberstamnät som AB Stokab äger. Stokab hyr ut fiberförbindelser och plats i knutpunkter på lika villkor till operatörer och företag.

Flera företag levererar bredband bland annat: Skanovalänk till annan webbplats, Telialänk till annan webbplats och Svensk infrastruktur ABlänk till annan webbplats erbjuder bredband via fiber till hushåll och företag.

För ytterligare information: Per-Ola.lindahl@upplandsvasby.se

Sidansvarig: Per-Ola Lindahl
Senast uppdaterad 01 juli 2016

Relaterad information

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster