Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Succé för Ungdomsmässan 2014

Lördagen den 4 oktober anordnade kommunens fältarbetare en Ungdomsmässa för fjärde året i rad, ett evenemang som var öppet för alla ungdomar i hela Väsby. Den 4 oktober var det även kanelbullens dag, så dagen till ära så bjöds alla besökare på en kanelbulle.

Redan klockan kvart i nio på morgonen stod den första personen i kö till Ungdomsmässan, detta för att få en av de utlovade goodiebags som fanns till de 100 första besökarna. Efter en lång väntan och ytterligare 150 unga personer i kö så öppnades dörrarna klockan 13.

Snart var huset fullt med ungdomar som ville tävla och vinna olika priser, prova på aktiviteter eller bara ha kul med sina kompisar. Inne i Kulturhuset pågick aktiviteter på alla våningsplan, med caféet som mittpunkt. Ungdomarna kunde få hjälp att skriva CV, lära sig hjärt- och lungräddning, mäta fuktbalansen i huden, testa att spela instrument och även spela in musik i studion. I vanlig ordning blev det snabbt kö till hårstylingen, och i år även till Medley som utlyste tävlingar och pratade om träning.

På plats fanns även aktörer som Drugsmart, RFSL Ungdom, Mopedskolan, polisen och brandkåren. Hade ungdomarna lust att prata om sex, kroppen och relationer så kunde de vända sig till Väsby Ungdomsmottagning. Kommunens egna verksamheter var fler detta år. Ungdomarna fick träffa representanter från Mini-Maria, Beroendeenheten och vår egen preventionssamordnare och kunde även gå en tipsrunda som handlade om fältarbetarna.

Under hela mässan var det en positiv atmosfär och de närmare 300 besökarna verkade nöjda med arrangemanget. Att det blev så lyckat var till stor del tack vare den projektgrupp med ungdomar som hjälpte till under mässan!

För den som ville få möjlighet att göra egna saker så fanns ett stort pysselbord där alla kunde göra armband med bokstavspärlor och biblioteket hade, förutom böcker, med sig en pin-maskin som var väldigt uppskattad! Välbesökt var det hos den nystatade föreningen Väsby tjejjour och även den stora organisationen BRIS, två aktörer som vi är väldigt glada att vi kunnat bjuda in i år.


Tack till alla sponsorer som gjort det möjligt att dela ut 100 goodiebags och ha en välfyllt lotter!

De som kom efter den hundrade besökaren blev inte helt utan gåvor. I dörren delades det ut rabattcheckar och andra sponsrade produkter, och bland utställarna fanns också många saker att få gratis eller genom en tävling. Alla som kom in hade chans att vinna i det välfyllda lotteriet!

Allting på mässan var helt gratis för ungdomarna, så var även de nypoppade popcornen som delades ut! Undantaget var att besökarna fick betala en liten slant för att köpa fika i caféet. Fram till klockan 15 var det som sagt full aktivitet i hela huset. Alla samlades sedan i biografen för att se den fantastiska avslutande showen som hade skapats av Kulturhuset Vega i samarbete med Vägen ut.

Syftet med evenemanget var att ungdomar skulle få chans att diskutera olika frågor som berör dem och som är aktuella i deras liv. Vi fältarbetare upplever att kompistrycket och jargongen ibland är hård bland ungdomar, vi vill därför visa alternativ till detta och hur man kan göra bra val för sig själv och andra. Detta är en del i det förebyggande arbete som kommunen bedriver.

Arrangemanget planerades och genomfördes av kommunens fältarbetare tillsammans med en projektgrupp bestående av ungdomar. Medarrangörer och ansvariga för den avslutande showen var Kulturhuset Vega. Samtliga fritidsgårdar i kommunen verkade som samarbetspartners under mässan.


Sidansvarig: Barbro Johansson
Senast uppdaterad 14 oktober 2014

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster