Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Nattvandring i Väsby

I snart 10 år har nattvandrarna i Väsby varit ute i centrala Väsby för att göra centrum lite tryggare för både ungdomar och vuxna. De hjälper till med alltifrån att hjälpa ungdomar att ringa hem till sina föräldrar till att bara lyssna när någon behöver prata.

Under många år varit svårt att få tag på tillräckligt många nattvandrare men de senaste månaderna har det lättat något, berättar Lena som är ansvarig för nattvandrarna i Väsby och har nattvandrat i nästan tio år.

- Vi hjälper till med många saker. Ibland behöver någon hjälp att ringa hem till sina föräldrar och ibland vill man bara prata med någon vuxen. Jag känner verkligen att vi behövs och vi behöver vi fler, säger Lena.

Nattvandrarna samarbetar med några av skolans kommuner för att få ut klassföräldrar att gå runt i Väsby några helger varje termin.

Är du intresserad av att jobba som nattvandrare?
Gå in på nattvandrare.nulänk till annan webbplats

Sidansvarig: Anita Ackeberg
Senast uppdaterad 22 april 2015

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster