Årets väsbybo 2013 fick fart på väsbyborna

Hennes engagemang för väsbybornas välmående har satt stora spår i kommunen. Birgitta Öberg, som bott och verkat i Väsby i över 40 år, blev i början av juni utsedd till Årets Väsbybo där en av anledningarna är att hon startade Friskis & Svettis lokalt i Väsby för precis 30 år sedan.
- Det känns jätteroligt att bli uppmärksammad för sitt arbete och jag hoppas att jag kan vara en förebild för ett bra leverne, säger Birgitta Öberg hoppfullt.

Birgitta Öberg utsågs till Årets Väsbybo 2013 i början av juni för hennes engagemang för väsbybornas välmående. För 30 år sedan startade hon Friskis & Svettis lokalt i Väsby.

Gymnastiken i skolan var inte Birgitta Öbergs grej och hon hittade aldrig lusten att röra sig i gympasalen. Det var först vid 37-års ålder som hon av en slump hittade till Friskis & Svettis i centrala Stockholm och bestämde sig för att tillsammans med två andra att starta en gympaverksamhet lokalt i Upplands Väsby. Gymnastikpassen blev succé och Birgitta Öberg är nu den enda av gympalledarna som fortfarande är instruktör.
- Det gäller att hitta ett träningssätt som man gillar, det blir så mycket roligare då.

Förutom träning och motion brinner Birgitta Öberg även för kostlära och genom utmärkelsen som Årets Väsbybo hoppas hon att hon kan vara med och sprida kunskap om folkhälsa i stort.

Sidansvarig: Per-Ola Lindahl
Senast uppdaterad 09 juli 2013