Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Kommunens organisation

Vart fjärde år, när det är allmänna val, väljer kommuninvånarna de politiker som ska styra kommunen. Antalet röster avgör hur platserna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och andra nämnder fördelas mellan partierna. Politikernas uppgift är att besluta om hur kommunen ska styras och organiseras.

Upplands Väsby kommun är en av Sveriges 290 kommuner. I vårt land beslutar kommunerna själva hur mycket medborgarna ska betala i skatt och vad pengarna ska användas till, vi har så kallat kommunalt självstyre. Politikernas uppdrag är att ge Väsbyborna den kommunala service som de behöver och vill ha. Politikerna ska också förvalta kommunens pengar, som till stor del består av invånarnas inbetalda skatter. De allra flesta politiker i vår kommun är fritidspolitiker som samtidigt har ett annat arbete.

Till sin hjälp att genomföra den politik och den service som politikerna har bestämt finns anställd personal som levererar service till invånarna. Service till invånarna ges både av personer som är direkt anställda av kommunen och personer som jobbar hos företag som är underleverantörer till kommunen och dess innevånarna.

Organisationsnummer

Upplands Väsby kommuns organisationsnummer 212000-0019.

Sidansvarig: Per-Ola Lindahl
Senast uppdaterad 10 januari 2017

Relaterad information

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster