Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Arkiv, kommunens historia

Arkiv
Offentlighetsprincipen gäller för alla kommunala handlingar som förvaras i kommunarkivet om de inte är hemliga enligt sekretesslagen.
Inga forskarplatser finns i kommunarkivet men plats kan ordnas. Det finns också möjlighet att få papperskopior eller skannade filer av handlingar enligt fastställd taxa.

Arkivet kan inte erbjuda släktforskare möjligheten att läsa mikrofilmer i mikrofilmsläsare men tillgång till dator kan ordnas.

Efterlysning!
Du kanske har en lokalhistorisk skatt? Du kanske är medlem i någon förening som har intressanta handlingar i sitt arkiv eller har andra handlingar av lokalhistoriskt intresse? Ta kontakt med kommuharkivet för en eventuell deponering eller överlämnade som gåva. Detta kostar ingenting.

Öppettider
Arkivet är öppet efter överenskommelse. Mejla kommunarkivet@upplandsvasby.se eller
ring 08-590 970 00. Du får svar inom 5 dagar.

Kommunens historia
I början av 1860-talet genomfördes en representationsreform som gjorde att kommunerna och församlingarna bildades. Då bildades också de tre landsortskommunerna Ed, Fresta och Hammarby som 1952 slogs samman till Upplands Väsby kommun. Före 1860 fanns socknarna som ansvarade för de lokala kyrkliga och världsliga ängelägenheterna.

Sidansvarig: Mikael Bonnevier
Senast uppdaterad 12 januari 2015

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster